Ako volite kavu i sladoled, tada biste bili uzbuđeni kada biste znali da je ovaj dan Dan sladoleda od kave, dan posvećen kombinaciji kave i sladoleda.

Kava i sladoled postoje već stoljećima, pa bi imalo smisla da bi spajanje njih stvorilo vrhunsku ukusnost. Ako vas zanima kako je kombinacija započela, pročitajte više da biste saznali više o njenoj povijesti i kako možete proslaviti ovaj praznik.

Povijest Dana sladoleda od kave


Kava postoji već duže vrijeme. Smatra se da je bio negdje na Bliskom istoku, a počeo se koristiti kao piće tijekom 7. i 9. stoljeća. Međutim, sve dok to traje, kava se nije uvela u Europu do 1600. kada su Mlečani vraćali kavu s putovanja i osnivali svoje kafiće. Međutim, iako je polovica 17. stoljeća bila zainteresirana za ludost kave, Britanci nisu postali stabilno u svojim domovima, a kafa je postala popularno piće. Visoko je društvo donijelo kavu u svijet kroz Francuzove odnose s Osmanlijama i nakon što su Mlečani stvorili način da mljeveni grah postaju slađi, povijest je krenula odatle. Pa kako je kava postala okus u sladoledu? Dok je aromatizirani led postao prvo porijeklo sladoleda tijekom 3000. godine prije Krista u Kini, ono što znamo kao moderni sladoled započelo je u 18. i 19. stoljeću, kada su voćne ledene kreme postale popularna poslastica u Britaniji i Americi.

Dodavanje kave u smjesu sladoleda postalo je popularno 1869. godine, kada se sladoled od kave koristio u parfemu. Pojavila se i u receptu iz kuharice iz 1919. godine za specifičnu vrstu sladoleda pod nazivom Jaja kava koja se sastoji od vrhnja, zdrobljenog leda i sirupa od kave. Od tada, zaluđenost kave izazvala je mnoge kreacije, uključujući sladoled od kave, koji je sada stabilan dio svih lista slastica okusa. Kako proslaviti Dan sladoleda od kave Ako želite znati kako proslaviti ovu nevjerojatnu kombinaciju kave i sladoleda, možete započeti kupnjom svoje omiljene marke sladoleda u bilo kojoj trgovini ili otići u vašu omiljenu trgovinu sladoleda i naručiti svoju najkreativniju kombinaciju sladoleda dosad. Ako ste stvarno kreativni, isprobajte domaći recept za sladoled od kave koji možete napraviti za svoje prijatelje i obitelj. Podijelite ovaj praznik na društvenim mrežama koristeći hashtag #coffeeicecreamday i obavijestite sve kakav je danas ukusan dan.

25svibanj
2020

Okus i aroma Vaših želja!

Santos

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this