fbpx

Kava je nezamjenjiv dio našeg jutra, a kada se priprema na pravi način, može biti i vrlo ukusna i aromatična. No, postoje mnoge metode pripreme kave, a kako znati koja je najbolja? U ovom blogu, otkrijte pet najboljih metoda pripreme kave, i kako postići savršenu šalicu kod kuće.

  1. French press – metoda pripreme kave koja je jednostavna i brza. Potrebno je samo samljeti zrna kave, staviti u posudu, preliti vrućom vodom i pustiti da se kuha nekoliko minuta. Kava će biti bogata i puna okusa.
  2. Aeropress – metoda pripreme kave koja je izvrsna za putovanja, jer je lagana i jednostavna za korištenje. Potrebno je staviti filter u posudu, dodati samljevenu kavu, preliti vrućom vodom i pritisnuti na gumenu pumpu. Kava će biti aromatična i bogata okusom.
  3. Chemex – metoda pripreme kave koja je estetski privlačna i nudi čistu i osvježavajuću šalicu kave. Potrebno je staviti filter u posudu, dodati samljevenu kavu, preliti vrućom vodom i pustiti da se kuha nekoliko minuta. Kava će biti svijetla i osvježavajuća.
  4. Moka pot – metoda pripreme kave koja je tradicionalna u Italiji. Potrebno je staviti samljevenu kavu u posudu, dodati vodu u donji dio, staviti posudu na štednjak i pričekati da kava proključa. Kava će biti jaka i punog okusa.
  5. Pour-over – metoda pripreme kave koja je precizna i nudi bogatu i aromatičnu šalicu kave. Potrebno je staviti filter u posudu, dodati samljevenu kavu, preliti malom količinom vode i pustiti da se namakne, a zatim lagano preliti vodu preko kave u malim količinama, dok se šalica ne napuni. Kava će biti slojevita i puna okusa.

Bilo koja od ovih metoda pripreme kave može biti odličan način za pripremu savršene šalice kave kod kuće. Uz pravu količinu kave, vode i vremena, možete postići aromatičnu i ukusnu šalicu kave koju ćete uživati svaki put.

07svibanj
2023
Category: Uncategorized

Okus i aroma Vaših želja!

Santos

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this